Ravintola-alan kovimmat tekijät kokoontuvat jälleen, kun Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -finaalit kilpaillaan Helsingin Messukeskuksessa 27. – 28.10.2023 Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä. Kisoista on vuosien varrella noussut useita kiintotähtiä alalle. 

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut huipentuvat lokakuun lopussa kaksipäiväisiin finaaleihin, joissa Suomen ravintola-alan parhaimmisto on paikalla niin kilpailijoiden kuin järjestäjien muodossa.

”Suomessa ei ole montaa tapahtumaa, jossa ovat kaikki Suomen huiput ravintola-alalta yhtä aikaa paikalla. Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat tärkeä verkostoitumispaikka alan ihmisille. Kilpailuihin tullaan mielellään sekä kisaamaan että järjestäjiksi vuodesta toiseen juuri verkostoitumisen ja yhteisöllisyyden takia”, kertoo Marketing Specialist Heli Kähkölä Wihuri Metro-tukulta, joka on yksi kilpailijoiden pääjärjestäjistä.

Tämän vuoden kilpailun juontavat Samuil Angelov ja Teresa Välimäki. Vuoden Kokki -kilpailun kilpailujohtajana toimii Kalle Tanner (Vuoden Kokki 2018) ja päätuomarina Mikko Kaukonen (Vuoden Kokki 2019). Vuoden Tarjoilija -kilpailussa ovat vastaavasti kilpailujohtajina Saara Alander (Vuoden Tarjoilija 2015) sekä Christian Angelov (Vuoden Tarjoilija 2020) ja päätuomarina Miia Sironen.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuja kehitetään vuodesta toiseen ja ne tarjoavat ainutlaatuisen areenan nouseville tähdille.

”Kilpailut ovat sekä mahdollisuus mitata omaa tasoa ja kehittyä että kanava saada näkyvyyttä ja vaikuttaa alalla. Suomalaisen ruokakulttuurin kehittymiseksi on tärkeää nostaa esiin uusia taitavia tekijöitä, jotka avaavat tuoreita näkökulmia alalla”, tiivistää Metro-tukun keittiömestari Juuse Mikkonen (Vuoden Kokki 2004), joka toimii Vuoden Kokki -kilpailussa yhtenä makutuomarina.

Lisätietojen antaja:

Wihuri Metro-tukku
Heli Kähkölä
Marketing Specialist
+358401217395
heli.kahkola@wihuri.fi