Skip to main content

Ranskan tunnetuin suomalainen, rallin maailmanmestari, ex-europarlamentaarikko ja viininviljelijä Ari Vatanen on lupautunut Suomen Bocuse-kilpaililjan Eero Vottosen kisakummiksi kokkien maailmanmestaruuskilpailuun Lyoniin 24.-25.1.2017. Vottonen-Vatanen –pari lähtee hakemaan voittoa.

Kummina Ari Vatanen on kannustamassa Suomea voittoon yhdessä satapäisen suomalaiskannustusjoukon kanssa.  Samalla hän haluaa viedä synnyinmaansa osaamista ranskalaisten tietoisuuteen. Vatasen suomalaisia  herkkuja ovat aidot karjalanpiirakat munavoilla, ruisleipä ja muikunmätitoast.

Ari Vatanen on innoissaan tehtävästään: ”Rakastan hyvää ruokaa!”

Tuupovaaralainen asuu tätä nykyä Ranskassa, jossa hänellä on myös oliivi- ja viiniviljelmiä. Vatanen korostaa yhteisten ruokahetkien tärkeyttä. ”Keskustelut yhteisen pöydän ympärillä, hyvän ruoan ääressä ovat elämän parasta antia”.  Vatanen kertoo, että Ranskan vuodet ovat syventäneet hänen suhdettaan ruokaan ja ruokailuun.

”Minä tiedän millaista kuntoa ja tahtoa vaatii, kun kilpaillaan maailman parhaan tittelistä. Siinä pääsee käymään tunneskaalaa vuoristoradan tavoin”, neljä kertaa Paris-Dakar-rallin voittanut, mutta myös karvaita tappiota kokenut Vatanen kertoo.

”Nyt on suomalaisen kokkitaidon aika nousta palkintokorokkeelle”,  Ari sanoo.

Lyonin Bocuse d’Or 30-vuosisjuhlakilpailuun Suomi kilpailee 24.1. ja Suomi osallistuu nyt 13. kerran. Kisapari Eero Vottonen – Miikka Manninen ja koko Suomen Bocuse-tiimi kannustujoukkoineen näyttää,  että Suomi viettää 100-vuotisjuhlavuottaan.

Suomen joukkueen presidentti ja Suomen tuomari on Pekka Terävä. Lihavadin on suunnitellut muotoilija Harri Koskinen.  Eero Vottosen ruoassa tärkeintä on maku. Se on myös tärkein arviointiperuste. Kotimaasta kertoo metsäinen teema.

Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, ELO-säätiö.

Lisätiedot kilpailusta
http://vuodenko.asiakkaat.sigmatic.fi/bocusedor
Lisää tietoa Eeron ja Miikkan kisa-annoksista.  Ks. tiedote 11.1.2017

ELO-säätiö
johtaja Seija Kurunmäki, p. 0400-460894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi
viestintäpäällikkö Mari Cadaut p. 040 587 8053, mari.cadaut@viestintamakua.fi

Bocuse d’Or -kandidaatti Eero Vottonen p. 040 743 7442, eero.vottonen@hotmail.com

”Bocuse-kisakummi” Ari Vatanen, sähköposti ari@arivatanen.fi

 

Bettina

Author Bettina

More posts by Bettina