Vuoden kokki

Vuoden kokki 13.3.2013

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden semifinalistit valittu

Kokkien Suomen mestaruudella on kysyntää. Kahdentoista semifinalistin joukkoon mahtuu niin kilpailun konkareita kuin uusiakin yrittäjiä. Myös ensimmäistä kertaa järjestettävään Vuoden Tarjoilija -kilpailuun ilmoittautui edustava joukko alansa huipputaitajia.

Kilpailujen tuomaristot ovat valinneet kandidaateista 12 parasta 26.4. käytäviin semifinaaleihin. Kokkikaarti on tutusti Helsinki-painotteinen, mutta osaajia on mukana myös muualta Suomesta.

Vuoden Kokki -kilpailun semifinalistit valittiin reseptien ja annoskuvien perusteella. Kilpailun johtaja Marko Palovaara on erittäin tyytyväinen näkemäänsä. "Erityisesti merkille pantavaa oli tarkkuus kaikessa tekemisessä ja kyky työstää raaka-aineita. Suorituksissa näkyi korkeatasoinen käsityöosaaminen." Palovaara, Vuoden Kokki 11 vuoden takaa, kiittelee myös kilpailijoiden luovuutta: "Uusia asioita oli oivallettu hienosti ja visuaalisuuteen panostettu."

Tarjoilijoiden taso mitataan ensimmäistä kertaa - kuka voittaa historiallisen tittelin?

Luomu- ja lähiruokamessuilla valitaan ensimmäistä kertaa Suomen paras tarjoilija. Vuoden Tarjoilija -kilpailun valiot karsittiin monipuolisten ennakkotehtävien avulla. "Tehtäviin oli paneuduttu huolellisesti", kilpailun johtaja Marja Hemmi iloitsee. "Tälle kilpailulle on selvästi ollut tilausta. Tarjoilijoilla on monipuolista osaamista ja siitä osataan olla oikealla tavalla ylpeitä." Semifinalistien ikähaitari on suuri ja mukana on kilpailijoita Helsingistä Lappiin. Naisia välieriin selviytyi kahdeksan, miehiä neljä.

Vuoden Kokki semifinalistit

Teemu Boman (Ravintola Grotesk, Helsinki)

Simo Pietarinen (G.W.Sundmans, Helsinki)

Sami Sorvoja (Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä)

Erik Mansikka (Logomo Kitchen, Turku)

Lasse Koistinen (Ravintola Palace, Helsinki)

Tuomas Vierelä (Ravintola Olo, Helsinki)

Ismo Sipeläinen (G.W.Sundmans, Helsinki)

Anssi Halen (Lupolo, Helsinki)

Veli-Matti Jälkö (Bistro O Mat, Kirkkonummi)

Toni Kostian (Ravintola Luomo, Helsinki)

Jarno Seppä (Ravintola Smör, Turku)

Pete Niilola (Staff+, Helsinki)

 

Vuoden Tarjoilija semifinalistit

Maria Suihkonen (Hullu Poro, Sirkka)

Saara Alander (Ravintola Roux, Lahti)

Outi Duncker (Ravintola Roux, Lahti)

Elina Turunen (Ravintola Nokka, Helsinki)

Niina Hakolahti (Ravintola Palace, Helsinki)

Jonne Ukonaho (Ravintola Havis, Helsinki)

Kata Shecter (Musta Lammas, Kuopio)

Timo Neuvonen (Kalastajatorppa, Helsinki)

Charlotta Myrberg (Kalastajatorppa, Helsinki)

Toni Feri (Bistro 15, Helsinki)

Toni Yksjärvi (Ravintola Sipuli, Helsinki)

Jenny Marjakangas (Ravintola Hugo, Oulu)

Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimii Marko Palovaara (Bistro O Mat) ja päätuomarina Sauli Kemppainen (Brasserie Kämp). Kilpailun tiimissä ovat myös Eero Vottonen (Vuoden Kokki 2012), Sampo Kantele, Sasu Laukkonen, Birgitta Sirkiä ja Sari Mattila.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun johtajana toimii Marja Hemmi (Ravintolakoulu Perho) ja päätuomarina Miia Sironen (Pöllöwaari). Työryhmään kuuluvat myös Hannu Hakala, Merja Lahdenkauppi, Annika Rönni-Sällinen, Birgitta Sirkiä ja Sari Mattila.

Molempien kilpailujen semifinaalit mitellään 26.4., ja kuuden parhaan finaali 27.4.2013 Helsingin Messukeskuksessa Luomu- ja lähiruokamessujen yhteydessä.

Lisätietoa:
ELO-säätiö, johtaja Sari Mattila,
sari.mattila(at)elo-saatio.fi, puh. 040 738 7780

Vuoden Kokki kilpailunjohtaja Marko Palovaara

marko.palovaara(at)bistromat.fi, puh. 050 521 0208

Vuoden Tarjoilija kilpailunjohtaja Marja Hemmi

marja.hemmi(at)perho.fi, puh. 040 480 5577

Vuoden Kokki 2013 ja Vuoden Tarjoilija 2013 -kilpailujen pääyhteistyökumppaneina ovat Metos, Valio ja Suomen Messut. Muita yhteistyökumppaneita ovat Torres, E. Ahlström, Hackman, Hartwall, Heinon Tukku, HK, Iittala, KiiltoClean, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry, Opetushallitus, Pajunen, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Paulig, Ravintolakoulu Perho, Santa Maria, Astiavuokraus Oy Jubilee ja A la Carte -kirjat. Tukijoina myös Viini-lehti, Aromi-Lehti ja Vitriini.

Elo-säätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö tukee suomalaista gastronomiaa. Säätiö organisoi ja järjestää kansallisia kokkikilpailuja, tukee alan opintoja ja tutkimusta sekä suomalaisten osallistumista kansainvälisiin kokkikilpailuihin. ELO-säätiön painopisteitä ovat myös suomalaisen villiruoan tunnettuuden kasvattaminen sekä kouluruokakulttuurin kehittäminen. Säätiö kokoaa suomalaiset ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit yhteistyöhön suomalaisen gastronomian hyväksi.
www.elo-saatio.fi

Siirry sivun alkuun
 
 
ELO-säätiö, Yrjönkatu 34 A 12, 00100 Helsinki
Facebook