Skip to main content

Tiedote: Onnea Vuoden Kokki 2025 ja Vuoden Tarjoilija 2025

By Ajankohtaista, Artikkelit


Perjantai-iltana 24.10. keittiön ja salin uudet suomenmestarit palkittiin kaksipäiväisten finaalien päätteeksi. Vuoden Kokki 2025 on Piero Silvani (Bistro Ego, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2025 on Katrina Laitinen (BasBas Kulma, Helsinki). Finaalit käytiin Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. 

Vuoden Kokki Piero Silvani ja Vuoden Tarjoilija Katrina Laitinen pääsevät tulevan vuoden aikana tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä monitoimialaisten kumppaneiden kanssa. Lauantaina 25.10. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija aloittavat edustusvuoden Huomenta Suomi -ohjelman vieraina MTV3-kanavalla. 

Vuoden Kokki sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin. Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. 

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, jotka tuovat esiin kotimaista huippuosaamista ja ravintola-alan elämyksellisyyttä lisäten alan arvostusta ja vetovoimaisuutta. 
 
Lisätietoa brändeistä ja haastattelupyynnöt: 
Wihuri Metro-tukku 
Emilia Santavuori 
Valikoima- ja markkinointijohtaja 
+358 442842855 
emilia.santavuori@wihuri.fi   

Lisätietoa tapahtumasta: 
Wihuri Metro-tukku  
Jaana Päivärinta 
Content Manager 
+358 405492791 
jaana.paivarinta@wihuri.fi 
 

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut  

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, jotka tuovat esiin kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita sekä alan elämyksellisyyttä ja moninaisuutta. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailukonsepti näyttää toiminnallaan suuntaa suomalaiselle gastronomialle, kehittää ravintola-alan arvostusta sekä edistää vuoropuhelua ammattilaisten, tulevaisuuden kykyjen ja sidosryhmien välillä. Kilpailut ilmentävät alan trendejä, innovaatioita sekä edistävät vastuullisuutta ja kestäviä ratkaisuja keittiö- ja salityöskentelyssä. 

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat pääjärjestäjän Wihuri Metro-tukku lisäksi Viking Line, Metos, Messukeskus ja Arla Pro. Vuoden 2026 alusta Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -brändien omistajuus siirtyy Metro-tukulle. 


Seuraa Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan matkaa: 

www.vuodenkokki.fi  
Instagram: @vuodenkokkijavuodentarjoilija  
LinkedIn: www.linkedin.com/company/vuoden-kokki-ja-vuoden-tarjoilija  

Ravintola-alan suomenmestaruudet ratkotaan lokakuussa Messukeskuksessa 

By Ajankohtaista, Artikkelit

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -finaaleissa ravintola-alan parhaat osaajat ottavat toisistaan mittaa 23.–24.10.2025. Kaksipäiväiset finaalit järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä.  

Vuoden Kokki 2025 ja Vuoden Tarjoilija 2025 ratkeavat lokakuun lopussa, kun kuusi kokkifinalistia ja kuusi tarjoilijafinalistia pääsevät haastamaan ammattitaitoaan ja toisiaan. Monipuolisissa kilpailutehtävissä finalisteja arvioi Suomen ravintola-alan parhaimmistosta koostuva tuomaristo. 

Kilpailutehtävät ja finaalipäivien sisältö uudistuu vuosittain ja tänä vuonna mukana on muutama isompi muutos. Vuoden Tarjoilija -finaalissa kilpailun ensimmäisenä päivänä karsiutuu jatkoon kolme parasta. Lisäksi torstaina on tarjolla mahdollisuus yleisöstä nopeimmille päästä maistamaan Vuoden Kokki -finalistien luomuksia. 

Finaalista poikkeuksellisen tekee myös Vuoden Kokki -kilpailun 30-vuotisjuhlavuosi. Ravintola-alan yhteisöllisyyttä ja huippuosaamista esiin tuovat kilpailut keräävät edelleen kotimaiset huiput koolle. Monet kilpailusta nousseet nuoret tähdet ovat kasvaneet alan vaikuttajiksi, jotka ovat edelleen aktiivisesti mukana kilpailun tuomaristossa. 

Vuoden Kokki -kilpailun kilpailujohtajana toimii Jonathan Slotte (Vuoden Kokki 2022) ja päätuomarina Kalle Tanner (Vuoden Kokki 2018). Vuoden Tarjoilija -kilpailussa ovat vastaavasti kilpailujohtajana Heidi Martikainen (Vuoden Tarjoilija 2019) ja päätuomarina Saara Alander (Vuoden Tarjoilija 2015). Tämän vuoden finaalit juontavat Teresa Välimäki ja Risto Mikkola.  

Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan Messukeskuksen sivuilla osoitteessa https://www.messukeskus.com/medialle/akkreditointi/.  

Lisätietojen antaja: 
Wihuri Metro-tukku 
Katariina Heiskari 
Marketing Specialist 
+358401883729 
katariina.heiskari@wihuri.fi  

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut 

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, jotka tuovat esiin kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita sekä alan elämyksellisyyttä ja moninaisuutta. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailukonsepti näyttää toiminnallaan suuntaa suomalaiselle gastronomialle, kehittää ravintola-alan arvostusta sekä edistää vuoropuhelua ammattilaisten, tulevaisuuden kykyjen ja sidosryhmien välillä. Kilpailut ilmentävät alan trendejä, innovaatioita sekä edistävät vastuullisuutta ja kestäviä ratkaisuja keittiö- ja salityöskentelyssä. 

Pääjärjestäjänä Wihuri Metro-tukku mahdollistaa laajan yhteistyöverkoston kanssa Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut. Vuoden 2026 alusta kilpailujen omistajuus siirtyy Metro-tukulle. 

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -brändien omistajuus Wihuri Metro-tukulle

By Ajankohtaista, Artikkelit, Tiedote

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -brändit siirtyvät 1.1.2026 ELO-säätiöltä Wihuri Metro-tukulle, joka on ostanut oikeudet kilpailujen tavaramerkkeihin. Metro-tukku jatkaa arvostettujen kilpailujen perinteitä, mutta haluaa kirkastaa niiden visiota.

Metro-tukku on ollut yhteistyökumppanina mahdollistamassa kilpailujen toteutumista lähes koko niiden olemassaolon ajan ja vastannut pääjärjestäjänä toiminnasta viisi viimeistä vuotta.

Lue lisää: Ravintola-alan suomenmestaruuskilpailut Wihuri Metro-tukulle

Vuoden Kokki 2025- ja Vuoden Tarjoilija 2025 -finalistit selvillä

By Ajankohtaista, Artikkelit, Tiedote

Turun Logomossa tiistai-iltana julkistettiin Vuoden Kokki 2025- ja Vuoden Tarjoilija 2025 -finalistit semifinaalien päätyttyä. Kuusi kokkia ja kuusi tarjoilijaa selvittivät tiensä lokakuun finaaleihin kilpailemaan alan suomenmestaruuksista.

Osana Turun Maku -tapahtumaa käytiin Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen semifinaalit 27.5.2025.

Vuoden Kokki 2025 -finalistit ovat:
Piero Silvani, Bistro Ego
Tobias Malm, Restaurant HEJM
Zhao Wen (Gordon) Yam, Restaurant Grön
Otto Hietamies, Lapland Hotels Bulevardi, Kulta kitchen
Ville Neulanen, Ravintola Emo
Miika Keskitalo, Ravintola Scolare

Vuoden Tarjoilija 2025 -finalistit ovat:
Leeni Hyvärinen, Freelancer
Kelvin Tse, Restaurant Grön
Sallamari Pietilä, Vintero
Katrina Laitinen, BasBas Kulma Oy
Emilia Salminen, Ravintola Pöllöwaari
Alma Syrjänen, Bon Group Oy

Finaalit käydään lokakuussa Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna vietetään Vuoden Kokki -kilpailun 30-vuotisjuhlavuotta, mikä tekee kilpailusta erityisen. 

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -semifinaalit ja Bocuse d’Or Suomen karsinnat kilpaillaan ainutlaatuisena tapahtumakokonaisuutena

By Ajankohtaista, Artikkelit, Tiedote

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija sekä Bocuse d’Or Academy Finland ry ovat aloittaneet  yhteistyön karsintakilpailujen ja semifinaalien osalta. Yhteisen tapahtumakokonaisuuden tavoitteena on kehittää suomalaista ruokakulttuuria ja selkeyttää ravintola-alan ammattilaisten kilpailupolkua kansainväliselle huipulle.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ovat ravintola-alan suomenmestaruuskilpailut ja Bocuse d’Or kansainvälinen gastronominen maailmanmestaruuskilpailu. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -semifinaalit ja Bocuse d’Or Suomen karsintakilpailut järjestetään tänä vuonna peräkkäisinä päivinä 27.–28.5. Turun Logomossa. Yhteisellä tapahtumakokonaisuudella halutaan kehittää suomalaista ruokakulttuuria, herättää laajasti kiinnostusta kotimaista gastronomiaa kohtaan sekä nostaa alan tekijöiden osaamista suuren yleisön tietoisuuteen.

”Yhdessä pystymme tarjoamaan uniikin tilaisuuden kokea kotimaista ruokakulttuuria ja nähdä huipputason työskentelyä läheltä. Tavoittamalla suuremman yleisön sekä paremman näkyvyyden lisäämme alan veto- ja elinvoimaa, mikä on kilpailuiden yhteinen tavoite”, kertoo Bocuse d’Or Academy Finland ry:n projektijohtaja Tiina Isohanni.

Yhteistyö on ainutlaatuista eikä vastaavaa tehdä muissa Pohjoismaissa. Kilpailuorganisaatiot uskovat, että Suomen ruokakulttuurin kehittyminen edellyttää yhteistyötä kaikilta alan toimijoilta.

”Toivon, että voimme näyttää esimerkkiä, mitä saadaan aikaan, kun päätetään tehdä asioita yhdessä. Konkreettisilla teoilla rakennamme yhdessä mielikuvia ja ravintola-alaa oikeaan suuntaan. Ravintola-ala on täynnä onnistumisia ja haluamme tuoda alan esiin positiivisessa valossa. Haluamme, että ihmiset löytävät suomalaiset ruokatapahtumat helposti lähestyttävinä ja mielenkiintoisina”, kertoo Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen pääjärjestäjän Wihuri Metro-tukun valikoima- ja markkinointijohtaja Emilia Santavuori.

Turun kaupunki toimii kaikille avoimen ja ilmaisen tapahtumakokonaisuuden pääyhteistyökumppanina ja mahdollistaa alan kilpailujen nivoutumisen myös osaksi kaupungin ruokakulttuuria. Kokonaisuudesta muodostuu sosiaalinen tapahtuma sekä ravintola-alan tekijöille, kuluttajille että kaupunkilaisille.

Selkeämpi kilpailupolku ravintola-alan tekijöille

Yhdistämällä Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -semifinaalit ja Bocuse d’Or Suomen karsintakilpailut tuetaan myös alan osaajien urakehitystä pidemmällä aikajänteellä.

”Yhteistyö helpottaa ravintola-alan toimijoita, kun vuodessa on vain yksi isompi kilpailukokonaisuus, jota voi seurata. Keskittämällä huomionsa kahteen peräkkäiseen päivään toukokuussa on heti kartalla siitä, missä alan kirkkain kärki menee”, sanoo Bocuse d’Or Academy Finlandin hallituksen puheenjohtaja Tommi Tuominen.

Vuoden Kokki -kilpailusta on luontevaa jatkaa suomenmestaruuden jälkeen kansainväliselle tasolle Bocuse d’Oriin.

”Moni Bocuse d’Or -edustaja on ensin voittanut Vuoden Kokin, joten on hienoa saada kilpailut lähemmäs toisiaan. Yhteistyön myötä pääsee näkemään, mitä seuraavan tason kilpailut tarkoittavat oman kehittymisen näkökulmasta. Lisäksi kilpailut ovat verkostoitumistapahtumia, millä on suuri merkitys oman ammattitaidon kasvattamiselle”, kommentoi Vuoden Kokki -tuomariston jäsen ja Metro-tukun keittiömestari Juuse Mikkonen (Vuoden Kokki 2004).

Hakuaika sekä Bocuse d’Or -edustajaksi että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuihin alkaa perjantaina 21.2.2025. Hakuohjeet julkaistaan www.bocusedor.fi ja www.vuodenkokki.fi.

Lisätietoja antavat:

Tiina Isohanni
Bocuse d’Or Academy Finland ry
Projektijohtaja
tiina@helsinkiinsight.fi
+358 50 536 8635

Emilia Santavuori
Metro-tukku, Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija pääjärjestäjä- ja yhteistyökumppani
Valikoima- ja markkinointijohtaja
emilia.santavuori@wihuri.fi
+358 44 284 2855

Tommi Tuominen
Bocuse d’Or Academy Finland ry
Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja
tommi@restaurantdemo.fi
+358 50 5753799

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija –kilpailut ovat keittiön ja salin ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Kilpailut järjestetään vuosittain ja ne koostuvat kahdesta eri tapahtumasta, semifinaalista ja finaalista. Kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita esiin tuomalla kilpailut lisäävät alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.

Ravintola-alan elämyksellisyyttä, ammattitaitoa ja moninaisuutta esiin tuovan tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat pääjärjestäjän, Wihuri Metro-tukun lisäksi Viking Line Abp, Metos Oy, Messukeskus ja Arla Pro. Semifinaaleissa pääyhteistyökumppanina toimii lisäksi Turun kaupunki. Yhdessä Vuoden Kokki Akatemian, Vuoden Tarjoilija -verkoston ja muiden yhteistyötahojen kanssa mahdollistamme koko ravintola-alaa edistävän tapahtuman.

Bocuse d’Or –kilpailu

Bocuse d’Or on kansainvälinen gastronominen maailmanmestaruuskilpailu, jonka finaali järjestetään kahden vuoden välein Lyonissa, Ranskassa.

Ensimmäinen Bocuse d’Or -kilpailu pidettiin vuonna 1987 ranskalaisen kokkimestarin, Paul Bocusen kunniaksi. Kilpailun tarkoituksena on edistää gastronomian kehittymistä. Paul Bocuse on tunnettu innovatiivisesta otteestaan ruoanlaittoon.

Kisakausi kestää kaksi vuotta. Ensin maakohtaisesta osakilpailusta voittajajoukkue pääsee maanosansa osakilpailuun, josta parhaiten sijoittuneet jatkavat Bocuse d’Or -maailmanmestaruuskilpailuun. Bocuse d’Or Academy Finland ry vastaa Suomen osallistumisesta. Pitkäaikainen yhteistyö Kespron kanssa mahdollistaa kilpailukauden järjestämisen Suomen osalta.

Erikoispalkinnot 2024

By Ajankohtaista, Artikkelit, Tiedote

Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailun yhteistyökumppaneiden jakamia erikoispalkintoja finaalissa.

ArlaPRO palkitsi Vuoden Kokki -kisassa Monipuolisin maitotuotteen käyttö -palkinnon. Palkinnon sai Kim Mustonen.

ArlaPRO palkitsi Vuoden Tarjoilija -kisassa Aito kohtaaminen-osaajan. Palkinnon sai Alma Syrjänen.

HK Foods jakoi Vuoden Kokki -kisassa Intohimona Maku- erityismaininta parhaalle liharuualle -palkinnon. Palkinnon sai Simo Harrivaara.

Yhteistyökumppani Puljonki palkitsi Vuoden Kokki -kisassa parhaan kastikkeen. Palkinnon sai Simon Selin.

E.Ahlström palkitsi Vuoden Kokki -kisassa Visuaalisin esillelaitto -palkinnon. Palkinnon sai Sami Hakamäki.

E. Ahlström palkitsi Vuoden Tarjoilija -kisassa Kutsuvin kattaus -palkinnon. Palkinnon sai Katriina Suominen.

Perho Liiketalousopiston opiskelijat ovat mukana Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kisan toteutuksessa. Parhaan keittiöassistentin ja parhaan saliassistentin palkitsi Polar.

Perho, paras keittiöassistentti Mark Tiittanen

Perho, paras saliassistentti Ronja Rajala

Vuoden Kokki 2024 ja Vuoden Tarjoilija 2024 ovat valittu!

By Ajankohtaista, Artikkelit, Tiedote

Ravintola-alan uudet suomenmestarit ovat Vuoden Kokki 2024 Simo Harrivaara ja Vuoden Tarjoilija 2024 Janika Tiensuu

Perjantai-iltana 25.10. selvisivät keittiön ja salin uudet suomenmestarit. Vuoden Kokki 2024 on Simo Harrivaara (Hiiohoi Oy/Harrydanger, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2024 on Janika Tiensuu (Ravintola Fiasco?, Helsinki). Finaali käytiin 24.–25.10. Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Vuoden Kokki Simo Harrivaara ja Vuoden Tarjoilija Janika Tiensuu iloitsivat voitoista kaksipäiväisten finaalien jälkeen.

”On kyllä kaikkensa antanut ja mahtava fiilis. Vuoden Kokki -voitto on ollut unelmani ja tahtotilani jo pitkään, joten tämä merkitsee valtavasti oman ammattitaidon kehityksen kannalta ja vahvistaa uskoa persoonalliseen tekemiseen sekä kirkastaa omaa ruokafilosofiaa. Voiton myötä tahdon valaa uskoa nuorempiin ja alalle suuntaaviin kokkeihin, jotta he tavoittelisivat unelmiaan, olivatpa omat lähtökohdat mitkä tahansa”, kertoo Harrivaara.

”Voitto tuntuu epätodelliselta. Voiton myötä voin todeta, että olen kehittynyt uralla tavoitteeseeni. Uskon, että voittoa arvostetaan alalla ja mahdollisissa tulevaisuuden työpaikoissa. Odotan edustusvuodelta, että pääsisin tutustumaan erilaisiin alan toimijoihin ja näkemään alaa hieman eri näkökulmista”, sanoo Tiensuu.

Tuoreet suomenmestarit palkittiin apurahoin. Vuoden Kokki sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin. Tulevan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa. Lauantaina 26.10. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija aloittavat edustusvuoden Huomenta Suomi -ohjelman vieraina MTV3-kanavalla.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, joita kehitetään joka vuosi. Tarkoituksena on tuoda esiin kotimaista huippuosaamista ja ravintola-alan elämyksellisyyttä lisäten alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.

Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. Vuosi 2025 on Vuoden Kokki -kilpailun 30-vuotisjuhlavuosi.

Kuvia kilpailijoista ja finaaleista latautuu koko ajan osoitteeseen: https://www.flickr.com/photos/193087287@N08/albums/. Kuvaaja: Santeri Stenvall.

Lisätietojen antaja:

Wihuri Metro-tukku
Emilia Santavuori
Valikoima- ja markkinointijohtaja
+358 442842855
emilia.santavuori@wihuri.fi

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisat ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita esiin tuomalla kilpailut lisäävät alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.

Ravintola-alan elämyksellisyyttä, ammattitaitoa ja moninaisuutta esiin tuovan tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat pääjärjestäjän Wihuri Metro-tukun lisäksi Viking Line, Metos, Messukeskus ja Arla Pro. Yhdessä Vuoden Kokki Akatemian, Vuoden Tarjoilija -verkoston ja muiden yhteistyötahojen kanssa mahdollistamme koko ravintola-alaa edistävän tapahtuman.

Seuraa Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan matkaa:

www.vuodenkokki.fi

Instagram: @vuodenkokkijavuodentarjoilija

LinkedIn: www.linkedin.com/company/vuoden-kokki-ja-vuoden-tarjoilija

Seuraavat ravintola-alan suomenmestarit ratkeavat lokakuussa

By Ajankohtaista, Artikkelit, Tiedote

Ravintola-alan huiput ottavat jälleen mittaa toisistaan Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -finaaleissa, jotka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 24.– 25.10.2024 Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä.

Vuoden Kokki 2024 ja Vuoden Tarjoilija 2024 selviävät kaksipäiväisissä finaaleissa, joissa monipuoliset tehtävät haastavat kilpailijoita ja Suomen parhaimmistosta koostuva tuomaristo arvioi suoritukset.

Vuosittaiset kilpailut ovat poikkeuksellinen tapahtuma kerätessään kaikki Suomen ravintola-alan huiput yhtä aikaa paikalle. Kilpailut toimivat tärkeänä foorumina verkostoitumiselle, ravintola-alan osaamisen näkyväksi tekemiselle ja nuorten nousevien tähtien esiin tulemiselle.

Vuoden Kokki -kilpailun kilpailujohtajana toimii Kim Päivästö (Vuoden Kokki 2021) ja päätuomarina Kalle Tanner (Vuoden Kokki 2018). Vuoden Tarjoilija -kilpailussa ovat vastaavasti kilpailujohtajana Heidi Martikainen (Vuoden Tarjoilija 2019) ja päätuomarina Saara Alander (Vuoden Tarjoilija 2015). Tämän vuoden finaalit juontavat Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi.

Lisätietojen antaja:

Wihuri Metro-tukku
Heli Kähkölä
Marketing Specialist
+358401217395
heli.kahkola@wihuri.fi

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisat ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita esiin tuomalla kilpailut lisäävät alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.

Ravintola-alan elämyksellisyyttä, ammattitaitoa ja moninaisuutta esiin tuovan tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat pääjärjestäjän Wihuri Metro-tukku lisäksi Viking Line, Metos, Messukeskus ja Arla Pro. Yhdessä Vuoden Kokki Akatemian, Vuoden Tarjoilija -verkoston ja muiden yhteistyötahojen kanssa mahdollistamme koko ravintola-alaa edistävän tapahtuman.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen semifinaaleissa 22.4 konkareita ja tulokkaita

By Ajankohtaista, Artikkelit

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat edenneet jännittävään semifinaalivaiheeseen. Semifinaalit käydään Viking Glorylla 22.4.2024. Kilpailujohtajat odottavat tiukkaa sekä monipuolista semifinaalia, koska mukana on tuttujen konkareiden lisäksi uusia kasvoja.

Ensi maanantaina selviää, ketkä kokki- ja tarjoilijasemifinalisteista selvittävät tiensä lokakuun finaaleihin kilpailemaan suomenmestaruuksista. Vuoden Tarjoilija -kilpailun kilpailujohtaja Heidi Martikainen (Vuoden Tarjoilija 2019) uskoo, että tämän vuoden semifinaalista tulee tasaväkinen.

”Mukana on sekä kisojen konkareita että uusia huippuammattilaisia näyttämässä taitojaan. Tänä vuonna tarjoilijoissa kilpailijat ovat kovatasoisia asiakaspalvelijoita ja erot tullaan näkemään teknisen osaamisen puolella.”

”Koska mukana on paljon ensikertalaisia, kilpailut ovat tavallistakin mielenkiintoisemmat ja jännittävämmät. Isossa roolissa Vuoden Kokki -semifinaalissa ovat pääraaka-aineiden oikeanlainen käyttö ja innovatiivisuus, joiden hallinnalla kilpailijat voivat erottautua”, miettii kilpailujohtajana Vuoden Kokki -kilpailussa toimiva Kim Päivästö (Vuoden Kokki 2021).

Semifinaaleissa monipuolisesti seurattavaa

Tuomaroinnin linja semifinaaleihin on jo selvä. Vaikka maku on keskiössä, luovuutta odotetaan myös kilpailijoilta.

”Maku on aina tärkein arviointikriteeri, ja sen jälkeen raaka-aineiden luova käyttö sekä tekninen osaaminen. Kilpailijoiden kannattaa luottaa omaan tekemiseensä ja muistaa ajatella myös ’outside the box’. Toivon näkeväni paljon erilaisia näkemyksiä kilpailutehtävistä”, Päivästö sanoo.

Martikainen komppaa, että toivoo näkevänsä kilpailijoiden omaa persoonaa suorituksissa.

”On hienoa, kun palvelun taso on huipussaan ja oma persoona näkyy otteessa, jolla vieraita palvellaan.”

Semifinaaleissa riittää laivamatkustajille seurattavaa pitkin päivää, kun kilpailuja käydään eri puolilla laivaa.

”Aamusta iltaan asti tapahtuu, ja erityisesti lavatehtäviä on hauska katsoa lasillisen ääressä”, vinkkaa Martikainen.

Maissa semifinaaleja voi seurata somekanavista Instagramissa (@vuodenkokkijatarjoilija) sekä Tik Tokissa (vuodenkokkijavuodentarjoilija). Molempien kilpailujen finalistit ovat selvillä maanantai-iltana.